Werkwijze

Een hoog kennisniveau en efficiënte werkwijze

Op basis van een procesomschrijving of grove schets maakt Weenk Engineering het procesontwerp. Van hieruit wordt indien gewenst een (3D) ontwerp van de installatie gemaakt. Hierbij kunnen ook de benodigde berekeningen voor capaciteiten en afmetingen worden gemaakt. Bij elke stap hoort natuurlijk een presentatie van de voortgang en inspraak op de uitkomst. Het gehele proces wordt ontworpen zodat u er geen omkijken naar heeft. Door de ervaring met multidisciplinaire projecten is het geen probleem om ook bouwkunde, elektro-installatie en automatisering te begeleiden.

De nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken en gemaakt worden, zorgt ervoor dat het kennis niveau steeds hoger wordt en nieuwe uitdagingen niet uit de weg worden gegaan.

Bij grote complexe projecten beschikt Weenk Engineering over een netwerk van ervaren engineers. Bij het uitwerken van de projecten wordt o.a. AutoCAD P&ID en Plant3D gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om data binnen het gehele project te beheren en is het in elk stadium beschikbaar. Dit reduceert het aantal aparte lijsten en kans op fouten. Tevens wordt hierdoor de doorlooptijd van het ontwerpen in de meeste gevallen verkort.